Jogg på volten :)

Idag följde min favoritLee med till stallet :)
Det var lite roligt faktiskt , för Lee fick för sig att hon skulle peta på svalungarna. Och så ställde hon sig på en pall för att nå högre . Då flyger en av ungarna ut ur boet , svänger runt och släpper en fin , vit , kladdig klick i hennes hår . Jag kan ju erkänna att jag skrattade . Det var liksom så typiskt ! Sedan hände lite mer dramatiska saker också , men det kan jag tråka ut er med en annan dag.
Vi fixade i alla fall Tyfie och gjorde honom fin. Sedan stack vi bort till vendelsös löspaddock och red där eftersom solen låg på där . Jag började med att skritta runt lite , och idag var han minst lika stel som igår . Båda var ofokuserade eftersom vi var ute , och vi hade en liten publik .Ska det gå bra för oss måste vi vara ensamma i ett litet ridhus , men utan någon som är med är det svårt att få bilder . Och tar man kort inomhus blir det liksom ändå inte lika fint !
Men , skritten blev helt okej . Traven var bara fjamsig och över tygeln till en början, och efter en hel del ridning började han jobba lite där med . Fortsatte med att galoppera , och i galoppen var han faktiskt helt okej redan från början. Han brukar ju börja med att flasha sin snygga underhals och sticka upp nosen rakt i vädret - bara för att det är så kul att galoppera (ja , lite omogen är han ju!).  Idag däremot så var han lite mer normal , även om han tryckte på mycket bakifrån. Några varv på en stor volt senare började han i alla fall äntligen lugna sig och jobba mer ordentligt. Red några galoppombyten vid passerandet av medellinjen, och det börjar han faktiskt bli rätt duktig på. Han förstår åtminstone oftast vad jag vill . Och inte rusade han iväg i 180 km/h heller som han kan göra . Så om man ska nämna någonting positivt om det här ridpasset var det väl det , att han inte var lika tokig som vanligt . Annars gick det inte speciellt bra. Riktigt dåligt faktiskt! Men det kan ju inte gå bra alla dagar heller :) Dags för bilder från idag !

Tyffi1
Skritt :)

tyffi3
Trav , typ :)

tyffi4
Ännu mer trav ! ( lättridning , snyyyggt )

Tyffi2
Nån knasig galoppbild !

Tyffi1
Tyffe i ett nötskal ;) Och ja , han är framåt i galoppen!

Och det var allt! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0