Lite av varje :)

Idag blev det ändrade planer .
Jag åkte till stallet för att fixa med Tyffe . Någonstans därborta träffar jag Hanna , som precis som jag har kameran med sig . Vi tar ner Tyfoon till sommarhagen och släpper honom där , samtidigt som han springer runt som ett fån passar vi på att knäppa massa kort . Får sedan flytta över till en lite mindre hage eftersom det var nästintill omöjligt att få fina kort när hagen är så stor . Blir lätt att hästen bara blir en liten svart prick i ena hörnet , vilket är rätt värdelöst .
Så vi ställer in honom i den andra hagen och tar massa kort där också. Och sen helt plötsligt hade jag fått en stalker , nämligen min ponny . Han skrittade/travade/galopperade efter mig oavsett hur snabbt jag sprang . Rätt gulligt , men jag litade inte riktigt på att han kunde sakta av från galoppen utan att springa in i mig , han var rätt nära faktiskt . 
Men i alla fall, jag är helt oskadd , så det gick ! 
Och sen så gick vi ut på promenad runt Högdalen . Hanna skuttade fram i leran i bara strumpor eftersom hon hade ont i fötterna , dom där strumporna var riktigt mysiga efteråt kan jag ju berätta.. Eller inte! Men hursomhelst var vi ute i drygt 30 minuter tror jag, och Tyfie var snäll hela vägen. 
När vi kom tillbaka så var jag plötsligt riktigt ridsugen . Tränsade då hästen lite snabbt och red barbacka en liten stund på volten. Bytte bett på tränset till det tredelade med fasta ringar , och det är en riktigt stor skillnad på det och det med rörliga. Han blir så annorlunda liksom, både positivt och negativt. På det fasta , som jag red på nu, så tar han för sig mer av bettet och blir stadigare i formen. Däremot blir han mycket starkare , och inte alls lika mjuk i munnen som på det rörliga. Det negativa med det rörliga är att han inte blir lika stadig , håller på mer med huvudet och sådär . Så därför växlar jag helst mellan betten , men det kan vara svårt att veta innan man sitter på hästen vilket bett som lämpar sig bäst just den dagen ! 
Gick iaf helt okej när jag red . Han gick rätt stadigt, men han lyssnade inte så bra för skänkeln ( vilket iof berodde på att jag hade gympapjuks o fötterna hängde o dinglade på sidorna ) . Det var bara en gång han skyggade till rejält och jag var på väg av hästen . Men jag satt kvar , och ingen skada var skedd ! Red i alla gångarter, fresh!

  Tyfo
Galopp :)


Tofi
Galopp! :)


tofi
Trav :)


tofi
Trav !


tofi
Skritt :)

tofi
Galopp! :)

Några av bilderna som togs idag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0