:>

Bara ett inlägg , så ni vet att jag lever .
Skolan har börjat och jag har väldigt lite tid , men jag ska ändå försöka bli lite bättre med uppdateringarna . Men just nu har jag inget kul att lägga upp , så det får bli så snart jag har nya filmer/bilder ! :)
Puss!

Typ inget.

Idag har jag inte gjort något roligt alls i ridväg , det enda jag har gjort var att jag skrittade Leira 20 minuter ute .
Tyfie fick stå . Han ska få massage imorgon och då skulle han ta det lugnt dagen innan , så det fick bli så lugnt som att dega i hagen och äta gräs hela dagen.
Jobbade hela dagen i stallet idag . Från morgonfodringen vid 7 tiden var jag i stallet ända fram till 4 efter insläppet . Och jag har bara gjort det vanliga man gör när man jobbar , och skurat i Leiras box i 2 timmar . Den är fortfarande inte fin .
Jobb imorgon också , så nu ska jag sova . Faktiskt ! Jag är roligare imorgon ;)
Puss!

Löshoppning

Som bestämt så löshoppade vi Tyfoon&Amy idag . Och vilka var då 'vi' ? Jo - jag , Amanda och Elin . Vi drog bort till Vendelsös lilla ridhus vid 9-tiden och satte upp en bana , enligt skissen där nere . Inget avancerat , bara en enkel kombination med ett galoppsprång ( räcke + räcke ). Som hjälp för hästarna hade vi markbommar och ett sockerbitshinder framför ett av räckena.
Vi turades om att filma , springa med hästarna och driva med spöet . Och allt flöt faktiskt på ganska bra . Hästarna var väl lite väl upptagna av varandra , och koncentrerade sig inte riktigt så mycket som dom borde . Men båda hoppade i allafall 110 och det var vi nöjda med. Det var andra gången som Tyfie löshoppades , och Amy vet vi inte om hon gjort det mer än en gång förut .
Ska inte skriva så mycket mer , kolla på filmen istället! ( Och som ni ser på filmen så skiljer sig hästarnas hoppteknik mycket från varandra . )

  
"Löshoppningsbanan"


- Tyfie hoppar drygt 110 :) -



http://www.youtube.com/watch?v=_JPnWNJh0VA <- Löshoppningsfilmen.




Supertrött!

Jag har varit på Utö med Fridaälsk hela dagen, så jag orkar inte med någon lång uppdatering. Åkte till stallet på kvällen . Red lite dressyr på Tyfie i lilla ridhuset på Vendelsö . Han var rätt duktig med tanke på att jag inte ridit dressyr på ett par dagar , allt börjar gå bättre med honom igen . Så skönt !
Leira fick jogga lite på vendelsös volt utan staket . Hon var på tvären , precis som igår . Och eftersom hon bara ska ridas ordentligt typ 10 minuter hann jag inte få det bra heller . Det blir skönt när hon kan ridas ordentligt igen , för det kan dom väl i början av dräktigheten? Hursomhelst var hon ju snällare när vi red därifrån , alltid nåt.
Så kvällsfodrade vi också . Jag gillar att vara i stallet på kvällen , det är så himla mysigt! Och det är mysigt med morgonfodringar också , om man bortser från att man måste gå upp så tidigt. Och imorgon ska jag göra det , kanonkul! Not.. Och sen kanske jag&Amanda ska löshoppa våra hästar , med Elin som fotograf och medhjälpare .

Nu när jag har jobbat en del och tjänat massa pengar ( okej , massa och massa. Mer än jag brukar ha åtminstone ) vill jag köpa massa grejer till min ponie . Och ett Anna Scarpati schabrak har jag funderat på länge . Men frågan är vilken färg ska jag ha? Man kan beställa och designa själv med färg&passpoiler , inget lätt val.
Här ser ni iallafall lite som man kan kombinera , vill nog helst ha någon av dom färgerna (Dom är mkt finare i verkligheten, ser inte alls lika tråkiga och konstiga ut då) . Eller ett helt vanligt vitt . Åsikter?
 


Hoppning!


Idag var det hoppning som gällde för lilla favoritTyfie! Satte upp 4 räcken enligt skissen nedan, de två runda prickarna föreställer sockerbitar och var som en "port" man red igenom vissa gånger. Jag & Frida byggde fram lite var, och sedan började jag rida fram . En rätt snabb uppvärmning. Travade runt på stora , böjda spår och red lite tempoväxlingar i ungefär 5-10  minuter. Sedan galopperade jag lite i båda varven och kände att allt satt där det skulle, och det gjorde det. Började med att hoppa små kryss , och sedan satte jag upp räcken . När jag avslutade låg alla hinder på typ 1 meter. Jag började alltid med kombinationen, sedan kunde jag välja om jag ville rida rakt fram genom porten och sedan svänga en lite snävare sväng till ett av räckena på diagonalerna. Sedan hoppade jag direkt kombinationen igen fast åt andra hållet. Lite som en trekombination, med en böjd linje. Jag kunde också hoppa ett diagonalhinder direkt, så  det blev som en trekombination, återigen med böjt spår till tredje hindret. Sedan fortsatte jag rakt fram och red längs kortsidan, vände upp på det andra diagonalhindret och hoppade kombinationen tillbaka. Någon som fattar? Hursomhelst kändes det för första gången på länge rätt så bra . Han var väl lite väl pigg i början, men av alla olika svängar och variationer blev han mycket lydigare och "väntade" efter hindren, tills jag sa vart vi skulle . Och inte var han stark i munnen heller som han varit på senaste tiden, utan han var mjuk och kändes jättefin. Hittade en känsla som jag letat efter rätt länge , och det kändes bara såå bra . Han är helt enkelt bäst!

Bilder!


Så här hoppade jag , klicka för större skiss.


Räcke , jag gör snyggaste minen!


Tyfie flyger , han hoppar roligt när han inte skärper sig! ;)


Sötnosen hoppar , jag är alldeles för rak !


Världens sötaste ponnyjävel ! <3


Julia&Tyfie - 1m no probs ! <3


Han är helt enkelt världens bästa , elit <3

Det där var allt! Comments? (A)

Uteritt!

Idag inledde jag morgonens ridande med att rida ut Leira en sväng i skogen . Frida var såklart med , och var glad&pratig som vanligt . Vi red galoppslingan till Vendelsös ponnyhage, och sedan vände vi och red över ängarna hem . Lite skritt , lite trav och några steg galopp blev det . Och hur gick det då? Jo , för första gången var Leira rätt jobbig . Tror att hon hade en dålig dag , för Marie sa att hon höll på och småreste sig när hon skulle sätta på henne täcket . Och det gick inte bättre ute . Plötsligt fick hon för sig att tvärvända tillbaka , hon studsade på stället och började flera gånger backa och lägga all vikt på bakdelen som en förberedning till en resning. Det är lite speciellt med henne , så jag kan inte börja sparka i henne heller . Inte så att jag brukar sitta o sparka i hästarna, men när dom håller på och dummar sig kan dom få sig en kick i magen så dom lägger av . Men gör man det på Leira , ja då ställer hon sig rakt upp . Råkade prova första gången jag red ut på henne , det har inte hänt sen dess. Efter lite övertalning så fick jag förbi henne överallt , och när hon slutat med dumheterna så var det inga problem heller. På vägen hem var hon en riktig ängel, suck . Förutom att det plötsligt stod en stor fyrhjuling mitt på ridstigen , då spände hon sig lite, men vi tog oss förbi den också.
Nu när hon inte rids ordentligt känns det lite som hon har lite för mycket energi att lägga på fel saker. Efter ultraljudet blir det nog bättre i alla fall! Me like the horsee.


Leiraspecialen ;>

Nu blir det för ovanlighetens skull en mindre bildbomb på Leira , för Frida var duktig och fotade när jag red (!)
Som alla andra dagar nu när Leira precis är inseminerad ska hon bara ta det lugnt, så jag joggade bara lite . Hon var snäll , men grymt svår som vanligt. Men - någon dag kanske jag hittar knapparna ordentligt!
Gjorde inga roliga saker alls . Jag skrittade lite , och sedan travade jag och galopperade i sammanlagt 10-15 minuter.

Leira
Trav jao!

Leira
Ännu mer trav , jag är snyyygg när jag rider lätt!
( Jag ser ut som en purjolök i ansiktet -> 'haha' sa Frida )

Leira
Mest för att bilden är cool , ( min sits är absolut inte lika cool! )


Leira
Hon är ju inte lite söt när hon galopperar , så kolla på henne istället för
mitt 'intespecielltfinaansikte/min' .

Leira
Bara yttertygeln är sträckt så.. (A) Hon är söt -> Jag sitter inte så sött !

Leira
Ännu en galoppbild ! :)

Leira
Julia&Sötponny!


Leira
Leira!

Och sen red jag ju såklart Tyffet också . Runt runt en stund i lilla ridhuset på Vendelsö . Han var lite snäll idag faktiskt , så han fick galoppera över en bom . Piggpiggpigg , wrooooom! Gladponny , yes .
Nu är det sovdags , puss!

Vetni!

Imorgon fotar Frida mig har jag bestämt , så då kmr det bilder och uppdateringar !
Och förhoppningsvis blir det bilder varje dag resten av veckan , och ja , inlägg också . Jag tjatar på henne !
För liksom , hur rolig är en hästblogg utan bilder ?

RSS 2.0