-

Idag var det bara stallmöte = hann inte rida .
Så , ja . Jag har inget kul att skriva här !

<3



Dressyrtävling i helgen eller inte ?  <3


Not as bad as yesterday.

Som rubriken säger ; idag var det inte alls lika katastrofalt som igår . Och det kändes rätt bra måste jag säga .
Först red jag Leiran lite , och nu känns det som om något börjar släppa . Idag var jag medveten om allt jag gjorde , och hon gick riktigt trevligt i slutet . Okej , inte som den gången som hon var typ suuuuper , men ändå rätt bra för att vara riden av mig . Yes , I like it .
Tyfie var en riktig knas i början idag också , och han gick jättekonstigt även om han var väldigt väldigt lyhörd . Däremot släppte det till skillnad från igår efter ett tag , och han gick också rätt fint . Långt ifrån som han kan gå , men ändå okej . Han är nog världens bästa ponny tror jag .
 
Kvällens fundering : Ska jag stryka mig från dressyren?

-

Och justdet , om inte min häst är lite normal idag ( vilket han troligtvis inte är ) stryker jag mig från dressyren i helgen . Det får helt enkelt bli en annan gång ! :) 

Hoppningen

Klicka på bilden för att få den större

Det var i allafall något sånt som vi hoppade idag. Första hoppövningen hoppade vi den lilla serien på medellinjen ( jag vet att den är för långt åt vänster på bilden , förlåt ) . Man vände rakt upp, hoppade igenom bom/hinderserien i galopp , gjorde halt på rakt spår, skrittade fram och fattade galopp ur skritten . När man kommit ner till A/C lade man en 10 metersvolt och vände sedan upp på hindret igen. Samma sak på andra sidan. Vi red i båda varven, dvs vi lade volterna både åt höger och vänster.
Den andra övningen var att rida igenom den långa kombinationen till höger . Det var bara att hoppa första hindret , rida på 7 (?) språng och hoppa nästa . Det gjorde vi också åt båda hållen .
( Och ja , som sagt gick det dåligt ..  ) Och eftersom jag inte slutat tjura över det där än så skriver jag inget mer detaljerat nu , och så måste jag dra mig ut till stallet nu också . !


Hopp?

Idag var det då hoppträning . Jag visste redan innan att det inte skulle gå bra , och såklart gick det förjävligt. Jag fick inte in känslan och min skruttponny var kind of jobbig . Mitt fel , såklart. Men vad ska man göra , kan man inte så kan man inte . Så jag väntar med att skriva om det tills jag är lite mer pepp , nu vill jag bara dra ut o seriemörda någon . Puss.

Knas

Ja , kan ju börja med att säga att min ponny inte var speciellt dyr idag. Eller , stundvis var han svindyr . Men mest inte . Kanske ska förklara ..

Min älskade lilla knasponny har varit superpigg dom senaste dagarna , och jag fattar egentligen inte riktigt varför . Han trycker på som en jag vet inte vad bakifrån och är allmänt svår . När han väl är ihopriden går han hur fint som helst , det är så svårt att få till det bara . I galoppen var det helt omöjligt typ , när vi äntligen fick till lite normal galopp i okej tempo så hade vi kommit långt . Samlad galopp fanns det inte en tanke på . KNAS! Jag förstår verkligen inte , nyss hade han ju lugnat sig och var hur fin som helst . Men , ja , jag kommer nog aldrig riktigt lära mig den där ponnyn. Vad gör man egentligen när man har så mycket motor bakifrån att man inte kan samla upp det? Inte för att det gör mig såå mycket . Bättre med för mycket än för lite .
Och imorgon är det hoppträning , man kan ju undra hur det kommer sluta när han håller på såhär! Frågan är om vi ens klarar oss igenom uppvärmningen . Liksom , det är lite extremt för tillfället .

Men jag älskar honom mest ändå <3

<3




<3

Du är den finaste jag vet.
Två år med dig , det har verkligen gått snabbt .
Jag ångrar inte en sekund att jag valde just dig,
du är verkligen perfekt - den rätta .
Och det finns inte ens ord som kan beskriva.
Du är allt <3




Nytt försök , typ .

Det finns två anledningar till att jag är så dålig på att blogga nuförtiden . Dels så har jag inga roliga bilder/filmer att lägga upp för tillfället , och så har jag inte så mycket tid längre när skolan är igång. Men jag gör ett nytt försök , så får vi väl se hur det går .
Idag är det tänkt att jag ska rida lite dressyr med Tyfie . Nästa söndag , om precis en vecka idag , så är det dags för en dressyr CR för våran del. Rider LB:1 , och vi får se hur det går . Sist när det var en kombinerad dressyr/hopp blev han superpigg och skulle visa upp sig för publiken . Den där självgoda saken ;> Men ja , jag har inte direkt några höga förväntningar . Jag är bara glad om jag får godkända procent.

Måste trycka in rätt mycket dressyr i 'planeringen' för nästa vecka , ( ja , jag planerar alltid flera dagar innan vad jag ska göra så att han ska hinna vila och träna ordentligt utan att det krockar med träningarna ) . Hade i alla fall tänkt mig något sånthär ;
måndag - dressyr/enkla grunder,
tisdag - hoppträning för A.
onsdag - dressyr/jogg
torsdag - skritta ut/vila
fredag - dressyr
lördag - dressyr/träna programmet
söndag - dressyrtävling!

Lär ju värma upp / avsluta ute in tha woods dom flesta av dagarna .


RSS 2.0